Tuesday 3 August 2021

Wat te doen als een Epson-printer een foutstatus vertoont?

 Epson-printers zijn populair bij thuisgebruikers vanwege hun lage prijs en hoge afdrukkwaliteit. Veel gebruikers van Epson-printers hebben echter problemen met de foutstatus. De Epson kan, net als andere hardwareapparaten, om verschillende redenen problemen hebben.



Epson-printer geeft een foutstatus weer?

Een foutcode, zoals Epson-foutcode 0x97, kan er ook voor zorgen dat de Epson-printer niet goed werkt. Wanneer zich een printerprobleem voordoet, moet de gebruiker op zoek gaan naar mogelijke oorzaken.

Veelvoorkomende redenen voor het krijgen van de foutstatus van de Epson-printer:

  1. Epson-printerstuurprogramma is beschadigd
  2. De printer krijgt een runtime-fout
  3. De cartridge is niet correct geïnstalleerd
  4. De printerfuser raakt beschadigd
  5. Uw printkop raakt verstopt
  6. Het geheugen van de Epson-printer raakt vol.
De foutstatus van de Epson-printer oplossen:

Start de Epson-printer opnieuw op

When the Epson printer encounters an error, the user should immediately restart it. When the device is dealing with a runtime issue, the error can occur.

The runtime fault will be resolved after the Epson printer is restarted, and the user will be able to use the printer without difficulty.

Also, try rebooting the computer. Now, open your device and Epson printer and issue a print command to get your prints.

Controleer uw Epson-printernetwerk

Als de printer niet goed op de pc is aangesloten, kan er een Epson-fout optreden. Controleer op sneden of knikken in de kabel nadat u de printer op de pc hebt aangesloten.

Als je een netwerkverbinding gebruikt, zoek dan naar een wifi-signaal. Sluit de printer opnieuw aan op uw apparaat nadat deze is losgekoppeld.

Controleer de verbinding voordat u probeert af te drukken met het Epson-apparaat.

Update of repareer het Epson-stuurprogramma

Het stuurprogramma van uw Epson-printer kan beschadigd raken en een foutbericht weergeven. Om het probleem te verhelpen, moet u het Epson-printerstuurprogramma repareren.

Voer de updates uit voor de Epson-printersoftware. Als er een update beschikbaar is, wordt deze gedownload en op uw apparaat geïnstalleerd.

U kunt het printerstuurprogramma vervangen als het beschadigd raakt. Het handmatig repareren van de driver is een uitdagende taak.

Download de bijgewerkte versie van de Epson-website en installeer deze opnieuw. Nadat u klaar bent met installeren, start u uw computer opnieuw op en stuurt u een afdrukopdracht naar uw Epson-printer.

Controleer de Epson-printer fuser

Oververhitting kan schade aan de fuser van uw printer veroorzaken. Als de fuser defect raakt, kunnen gebruikers niet afdrukken.

Controleer uw fuser door de Epson-printer te openen. Als de fuser in uw printer doorbrandt, moet u deze vervangen door een nieuwe fuser.

Koop een vervangende Epson-printerfuser en plaats deze op uw apparaat. Zet nu de Epson-printer aan en probeer de documenten af te drukken.

Controleer uw Epson-printergeheugen

Voor het installeren van printopdrachten is de Epson-printer voorzien van een geheugen. Wanneer een afdrukopdracht door de pc wordt verzonden, wordt deze in het geheugen opgeslagen en worden de opdrachten overeenkomstig afgedrukt.

Wanneer een gebruiker echter een groot aantal afdruktaken verstuurt, raakt het Epson-geheugen vol. Het geheugen begint de fout weer te geven wanneer de gebruiker een nieuwe opdracht uitvoert.

Om het probleem te verhelpen, moet u alle wachtende afdruktaken uit uw Epson-geheugen verwijderen. Verwijder alle openstaande Epson-printertaken van uw printer.

Geef uw apparaat een enkele afdrukopdracht en wacht op de afdruk.

Voer de probleemoplosser voor printers uit

Gebruik de probleemoplossing voor printers als er een fout optreedt op uw Epson-printer als gevolg van installatie- of systeemfouten.

De probleemoplosser voor de printer zoekt naar en repareert alle bestanden die ervoor kunnen zorgen dat de printer niet goed werkt.

Los de Epson-problemen op met de probleemoplosser. Controleer ook de cartridge van uw Epson-printer.

Verwijder het en inspecteer het op inkt. Installeer het nu voorzichtig opnieuw en schakel het Epson-apparaat in. Druk uw documenten af met de Epson-printer.Als er een probleem is, neem dan contact met mij op via Epson Bellen.

No comments:

Post a Comment