Sunday 13 June 2021

Hoe een blog aan Facebook te koppelen

 Deze wikiHow laat je zien hoe je je Facebook-account aan je blog kunt koppelen. Het is heel eenvoudig, maar de stappen verschillen afhankelijk van of je een computer of een mobiele app gebruikt. We hebben je in ieder geval gedekt! De onderstaande stappen laten u zien hoe u alles kunt doen wat u moet weten.



Methode 1: De browser gebruiken

  1. Ga naar Facebook. Ga met een webbrowser op uw computer naar de startpagina van Facebook.
  2. Log in op jouw account. Voer uw geregistreerde e-mailadres en wachtwoord in de velden rechtsboven op de pagina in. Klik op "Inloggen" om toegang te krijgen tot uw account.
  3. Klik op 'Profiel bewerken'. Dit staat direct onder uw naam in de linkerbovenhoek van de nieuwsfeed. Als u op de link klikt, wordt uw Over-pagina geopend.
  4. Selecteer 'Contact en basisinformatie'. Hiermee worden uw contactgegevens weergegeven, evenals alle andere basisinformatie, zoals uw verjaardag en geslacht.
  5. Scroll naar beneden en klik op 'Een website toevoegen'. Het paneel voor het toevoegen van een website wordt aan de rechterkant geopend.
  6. Link naar je blog. Typ in het tekstveld met 'Voer uw website in' de URL van uw blog in.

  • Stel in wie de link kan bekijken en openen door op de vervolgkeuzelijst 'Vrienden' te klikken en uw voorkeur te selecteren: 'Vrienden', 'Alleen ik' of 'Aangepast'.
  • Als u klaar bent, klikt u op 'Wijzigingen opslaan'.
Methode 2: De mobiele app gebruiken

  1. Start de Facebook-app. Zoek het blauwe app-pictogram met een witte "f". Tik om te starten.
  2. Toegang tot uw Facebook-account. Als u zich hebt afgemeld bij uw vorige Facebook-sessie, wordt u gevraagd om in te loggen. Voer uw geregistreerde e-mailadres en wachtwoord in de daarvoor bestemde velden in en tik op "Inloggen" om toegang te krijgen tot uw account.
  3. Ga naar je profiel. Tik op de drie horizontale lijnen rechtsboven in het scherm. Dit opent de menu-opties voor de app. Helemaal bovenaan de lijst staat je naam; tik erop om toegang te krijgen tot je profiel.
  4. Open de pagina Over. Net boven de knop 'Status' bevindt zich de link 'Over'. Tik erop om de pagina Over te openen.
  5. Tik op 'Meer over jou'. Blader op dit scherm een ​​beetje naar beneden en tik op "Bewerken" naast de kop "Contactgegevens".
  6. Koppel je blog. Scroll naar beneden en tik op het tekstveld onder de kop 'Websites'. Typ de URL naar uw blog en stel in wie de link kan zien en openen door op de pijl-omlaag rechts van de kop te tikken.
  • Als je klaar bent, tik je op 'Opslaan' onder aan de pagina.

No comments:

Post a Comment