Friday 17 September 2021

Vermijd deze phishing-e-mails van PayPal

 De afgelopen weken circuleert een gestage stroom van valse PayPal-e-mails, waardoor FOMO (angst om iets te missen) is veranderd in DOE DIT OF ER ZULLEN SLECHTE DINGEN GEBEUREN. Het is een van de meest voorkomende tools in de gereedschapskist van de oplichter, en een beetje juiste druk levert vaak resultaten op.

Mensen zullen wegrennen als je hen bedreigt iets te verliezen, een aanklacht in te dienen of een essentiële dienst mis te lopen. Het volgende is een overzicht van van wie deze e-mails beweren afkomstig te zijn, hoe ze eruit zien en het soort paniekklikken dat ze aanmoedigen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden; er is een overvloed aan anderen.



Veel voorkomende factoren

De meeste e-mails die we hebben ontvangen, beweren afkomstig te zijn van

Secure(AT)intl-limited(DOT)com

Of variaties daarvan, ondanks het feit dat de eigenlijke e-mail meestal slechts een wirwar van willekeurige letters, zinnen en cijfers is. Ze beweren ook vaak dat uw account op de een of andere manier beperkt of beperkt is, of dat er vreemde activiteit op uw account heeft plaatsgevonden en dat u nu moet verifiëren dat u degene was die (niet-bestaande) transacties deed.

Het lijkt veel op deze reeks e-mails uit 2015, waarin oplichters op zoek waren naar creditcard- en betalingsgegevens. Hier zijn een paar voorbeelden van e-mails om u een idee te geven van wat u kunt verwachten. Ze zitten vaak vol typefouten en we hebben geen poging gedaan om ze te corrigeren.

Oplichtingsmails

Re: [Belangrijk] – Uw account was tijdelijk beperkt

We willen u graag informeren over bepaalde wijzigingen in onze gebruikerscontracten die van invloed kunnen zijn op u.

U bent niet verplicht om actie te ondernemen. Als u meer wilt weten, gaat u naar onze pagina Beleidsupdates, waar u de details van deze wijzigingen vindt, inclusief wanneer ze van toepassing zijn en hoe u ze indien nodig kunt weigeren.

Na een recent onderzoek van uw accountgedrag. We hebben besloten dat u het beleid voor acceptabel gebruik van PayPal heeft geschonden. Totdat we van u horen, is uw account beperkt. Hoewel uw account beperkt is, zijn sommige functies niet beschikbaar.

Re: [Verlenging van de orderbevestiging] Aanmelden voor bankafschriftupdates gebruik Google Chrome van de Marshalleilanden

Met respect, Klantenservice

We hebben uw PayPal-account beperkt omdat we aanzienlijke veranderingen in uw accountgedrag hebben gezien. Wij, als uw betalingsverwerker, moeten meer weten over deze ontwikkelingen. Deze beperking van uw account beperkt uw mogelijkheden om:

Geld wordt verzonden of ontvangen.

Maak een opname van uw bankrekening.

Een kaart en een bankrekening kunnen worden toegevoegd of verwijderd.

Bezwaar maken tegen een transactie.

Uw account wordt gesloten.

Wat zou ik vervolgens doen?

Log in op uw PayPal-rekening en stuur de benodigde informatie naar het SIC-oplossingscentrum.

Re: Ingediend: Verklaring update login met Google Chrome Uit Taiwan, province China

Uw PayPal-rekening is op de een of andere manier beperkt.

Geachte cliënt,

Onze service werkt aan het verbeteren van de beveiliging van alle PayPal-rekeningen. De reden hiervoor is dat talloze accounts zijn gehackt, waardoor iemand een item kan bestellen met een creditcard, bankpas of bankpas die aan het account is gekoppeld.

We hebben alle accounts die zijn geregistreerd voor het gemak en de veiligheid van PayPal beperkt.

PayPal is een veiligere en snellere manier van betalen. U kunt uw account terugkrijgen door op de onderstaande koppelingsknop te klikken en het proces voor identiteitsverificatie te voltooien om te bevestigen dat het van u is.

Re: Herinnering: [Dagelijks rapport] [Update News] [Systeem bekend] Update-informatie zie factuur van – Statement Update Nieuwe login

Uw PayPal-account is momenteel beperkt.

Hello, dear, klant.

We hebben vastgesteld dat u duistere transacties heeft gedaan met uw PayPal-rekening. Om dit beter te begrijpen hebben we gewoon aanvullende informatie van je nodig.

We hebben je nodig om actie te ondernemen op je account om ervoor te zorgen dat het veilig blijft. We hebben ook tijdelijk enkele functies van uw account uitgeschakeld.

U kunt momenteel geen van de volgende dingen doen:

  •  Maak een betaling
  • Opname van geld

Dus, wat zijn uw opties?

Log in op uw Paypal-account, volg de instructies en voltooi de klusjes.

RE: Herinnering: [Dagelijks rapport] [Statement Agreement] We hebben meldingen verzonden. Automatische updates

De toegang tot uw account is beperkt.

Goedendag, Klant.

Uw account is beperkt.

We hebben ontdekt dat u het beleid voor acceptabel gebruik van PayPal overtreedt nadat we uw accountgedrag onlangs hebben bekeken. Gelieve in te checken om uw identiteit te verifiëren en een lijst te zien van al uw recente activiteiten.

Het volledige PayPal-beleid voor acceptabel gebruik kan worden bekeken door Juridisch onder aan elke PayPal-pagina te selecteren.

Hulp en advies om oplichting te voorkomen

In de afgelopen jaren heeft PayPal zijn beveiligingsinspanningen opgevoerd. Ze hebben nu een toegangspoort voor het melden van verschillende soorten verdachte activiteiten, een sectie voor het melden van phishing-scams en bescherming van kopers en verkopers.

Deel 1 van onze driedelige Phishing 101-gids is ook beschikbaar.

Deze e-mails zullen niet snel verdwijnen, dus blijf waakzaam en controleer, zoals gewoonlijk, de PayPal-website rechtstreeks vanuit uw browser als u berichten ontvangt dat u bent beperkt of buitengesloten. Klantenondersteuning kan helpen als het echt is. Als dit niet het geval is, meldt u de phish om zowel PayPal als alle anderen te helpen. Dit is een win-winsituatie.Als er een probleem is, neem dan contact met mij op via Paypal Bellen.

Je bent ook Lees meer:-Microsoft neemt CloudKnox Security over om uniforme geprivilegieerde toegang en beheer van cloudrechten te bieden

No comments:

Post a Comment