Wednesday 8 September 2021

Paypal trekt zich terug en doneert aan blog Regretsy's Secret Santa-fonds

 Een inzamelingsactie voor een geheime kerstman, georganiseerd door de humorblog Regretsy, werd tijdelijk stopgezet door PayPal, maar werd later hersteld.

PayPal heeft zich teruggetrokken uit een online gevecht met Regretsy na heftige reacties te hebben ontvangen voor het stopzetten van een poging om kerstcadeaus te kopen voor kansarme kinderen.

Na een korte stopzetting van het Secret Santa-fonds vanwege de site met winstoogmerk die het sponsort, helpt het onlinebetalingsbedrijf nu om nog een paar geschenken te kopen.

"We kunnen bevestigen dat het geld is vrijgegeven en we werken rechtstreeks samen met de rekeninghouder aan deze situatie", schreef een PayPal-woordvoerder in een e-mail. "We doneren ook aan Regretsy om gezinnen in nood tijdens de feestdagen te ondersteunen. Onze excuses voor het ongemak."



Regretsy is een bijtende blog van actrice-komiek April Winchell die de spot drijft met wat zij beschouwt als beschamende, onaantrekkelijke of anderszins opvallende items op de kunst-en-ambachtssite Etsy.

De site onderhoudt echter een liefdadigheidsfonds dat geld heeft verstrekt aan doelen variërend van borstkankeronderzoek tot Etsy-gemeenschapsleden in nood, vermoedelijk in een poging om wat goed karma te verdienen.

Vorige maand deed Winchell, die blogt onder de naam "Helen Killer", een oproep aan leden van de gemeenschap die wisten van kinderen die deze kerst misschien geen cadeaus zouden krijgen. Ze meldde op 1 december dat 200 jongeren waren goedgekeurd en had een oproep gedaan om geld in te zamelen, waarvan ze beweerde dat ze in slechts een paar uur duizenden dollars had opgehaald.

"Jullie maken me ziek", merkte ze op, terwijl ze de toon belachelijk maakte die sommige Etsy-gebruikers aanslaan als hun item op Regretsy wordt getoond, zoals ze dat gewoonlijk doet. 'Gefinancierd. In werkelijkheid is het overgefinancierd. Binnen een paar uur. We hebben nu genoeg geld om cadeaus te geven aan zowel de families als de kinderen. Je hebt het geweldig gedaan, a-holes.'

Toen Kwam de snafu.

Winchell zei maandag dat PayPal, dat het geld beheerde, de campagne had stopgezet omdat ze een "Doneer"-knop had gebruikt waarvan ze later vernam dat deze alleen voor liefdadigheidsorganisaties is. Ze beweerde dat ze een "zeer lang en overweldigend gesprek had gehad met een buitengewoon neerbuigende medewerker", die haar vertelde dat ze geld zou moeten terugbetalen.

Ze schreef dat ze een plan had bedacht om het geld terug te geven en het speelgoed vervolgens aan de donateurs te "verkopen", maar kreeg te horen dat ook dit in strijd was met de richtlijnen van PayPal.

PayPal verklaarde dat elk bedrijf dat de service gebruikt om donaties te innen, bepaalde normen moet volgen. (Het bericht ging niet expliciet in op de vraag of Regretsy die beperkingen had overtreden, en verklaarde dat het vanwege het privacybeleid niet rechtstreeks op accounts kan reageren.) Volgens de woordvoerder zijn dergelijke richtlijnen wettelijk verplicht.

"We begrijpen dat dit lastig kan zijn, maar we hebben een verantwoordelijkheid jegens al onze klanten - zowel donateurs als ontvangers, of kopers en verkopers", legt een PayPal-vertegenwoordiger uit. "In dit geval hebben we onze fout geïdentificeerd en snel gehandeld om deze te corrigeren."

Winchell prees haar fans dinsdagmiddag in een post.

"Ik zou ook willen zeggen dat ik zo'n wereldwijde uitstorting van steun niet had verwacht, en ik geloof oprecht dat niemand van Paypal ooit gedreven zou zijn om dit recht te zetten als jullie niet allemaal jullie stem hadden laten horen", zei ze. , en merkt op dat "Regretsy" een top trending topic op Twitter is geworden. "Er is geen oprechte steun of genegenheid meer voor de consument." De klant heeft bijna altijd ongelijk.

"Ik ben jullie allemaal dankbaar voor jullie inspanningen. Als Paypal ons eerlijk toestaat deze geschenken te geven, heb je deze feestdagen 200 kinderen en hun families geholpen."

Later dinsdag schreef Winchell aan CNN dat ze een "bemoedigend" contact met PayPal had gehad en dat ze nog steeds spraken over een betaling aan het fonds.

De blog van PayPal is bijgewerkt met een bericht met dezelfde opmerking, toegeschreven aan Anuj Nayar, hoofd communicatie, na het beantwoorden van een CNN-verzoek.Als er een probleem is, neem dan contact met mij op via Paypal Bellen.

Je bent ook Lees meer-YouTube "Fout bij laden. Tik om opnieuw te proberen” [OPGELOST]

No comments:

Post a Comment