Saturday 31 July 2021

Wat is de betere printer: HP of Epson?

 Als u op zoek bent naar een nieuwe printer, heeft u veel keuze, maar hoe weet u welke de beste is? Houd rekening met de kwaliteit van de afgedrukte tekst, de kwaliteit van de afgedrukte foto's, kopieer- en scanmogelijkheden, afdruksnelheid en inktprijzen bij het kopen van een uitstekende printer voor thuis of op kantoor.

HP en Epson zijn twee van de koplopers in de nieuwe generatie printers. Beide bedrijven produceren artikelen van hoge kwaliteit met een breed scala aan mogelijkheden. Elk van deze printers heeft voor- en nadelen, afhankelijk van uw behoeften. Hier is een vergelijking van de vele kwaliteiten en mogelijkheden van elke printer.



Tekst afdrukkwaliteit

Of u nu zwart-witteksten of kleurenafbeeldingen afdrukt, de kwaliteit van het printermateriaal varieert. Het hangt ook af van het feit of u conventionele Epson- of HP-printerinkt of gereviseerde inktpatronen gebruikt, en van de kwaliteit van uw papier.

Zelfs wanneer ze hun duplexmodules gebruiken, waarmee ze op beide zijden van een document kunnen afdrukken, creëren Epson-printers haarscherpe tekst. HP staat bekend om zijn uitzonderlijke afdrukkwaliteit, maar Epson biedt bijna identieke resultaten in een korter tijdsbestek.

De tekst- en grafische kwaliteit van PDF-documenten wordt gewijzigd als u ze moet afdrukken. Epson-printers, zoals de Epson Expression XP-640, zijn snel, maar de randen van afgedrukte PDF's zijn niet duidelijk gedefinieerd. Bij het afdrukken van PDF's met HP printers zoals de HP Envy 5540 of de HP Officejet 4650 zijn de grafische afbeeldingen nauwkeuriger.

Fotoafdrukken

Wanneer u afbeeldingen afdrukt met een all-in-one, inkjet- of laserprinter, moet u altijd hoogwaardig fotofinishpapier gebruiken. Verwacht middelmatige resultaten als u afbeeldingen afdrukt op normaal printerpapier.

Zowel de Epson als de HP inkjet all-in-one printers produceren scherpe afbeeldingen van hoge kwaliteit. Epson-printers zijn fantastisch in het afdrukken van foto's met uitstekende details en schaduwen, maar de foto's bevatten veel geel, waardoor ze sepia lijken. De beeldmogelijkheden van sommige HP-printers produceren troebele beelden die enigszins wazig zijn.

Kopieer- en scanmogelijkheid

Voor vloeiende overgangen en fijne details zijn HP-modellen zoals de HP Envy 5540 en de HP OfficeJet 4650 onverslaanbaar. De HP OfficeJet verliest enkele van zijn fijnere eigenschappen naarmate hij meer kopieën genereert, maar de HP Envy blijft overal consistent.

De Epson XP-640 produceert de snelste en scherpste kopieën van alle Epson-modellen, terwijl andere donkerder worden naarmate ze langer kopiëren.

Als het op scannen aankomt, zijn de producten van HP betrouwbaar en consistent. Epson-printers hebben daarentegen problemen met het scannen van met name PDF's. Bij het scannen van een PDF-document worstelt de XP-640 met de randen, wat resulteert in wazige randen. Om het goed te krijgen, moet de WF-2760 eerst een voorbeeldscan uitvoeren, wat het hele scan- en kopieerproces vertraagt.

Afdruksnelheid

Zowel HP- als Epson-printers presteren goed wat betreft de afdruksnelheid van documenten. Als het echter gaat om het afdrukken van afbeeldingen, is de XP-640 van Epson bijna twee keer zo snel als elk HP-model, met 5,1 pagina's per minuut versus 2,6 pagina's per minuut voor de HP Envy 5540.

Inktprijs

De prijs van printerinkt is de laatste overweging bij het beslissen welk type printer ideaal is voor uw bedrijf en uw verwachtingen. Laat u niet misleiden door de lage prijzen van sommige all-in-one printers; afhankelijk van hoeveel u afdrukt, kan het geld dat u bespaart snel worden besteed aan dure inkt.

Als u op zoek bent naar de beste printer voor thuisgebruik met betaalbare inkt, kosten Epson's standaard Epson-inktcartridges gemiddeld 6,9 cent per pagina, vergeleken met HP's normale HP-printerinkt, die 9,2 cent per pagina kost.

Wanneer u high-capacity cartridges kiest, daalt de prijs aanzienlijk, maar Epson blijft de goedkoopste printerinktfabrikant met 5 cent per pagina, terwijl HP 7,2 cent binnenkomt.

In Gevolgtrekking

Epson-printers zijn de meest kosteneffectieve optie bij het vergelijken van Epson-modellen met HP-printers. Desalniettemin wordt uw beslissing beïnvloed door hoeveel en waarvoor u uw printer wilt gebruiken. Kleurenkopieën waren uitstekend op de HP-modellen en de Epson XP-640 verwerkte fotoprints met gemak.

Denk aan de kwaliteit van het gedrukte materiaal, zowel afbeeldingen als tekst, de snelheid waarmee de machine afdrukt en de kosten van de printerinkt als u op zoek bent naar een nieuwe printer, of het nu een all-in-one is, laser of inkjet.Als er een probleem is, neem dan contact met mij op via Epson Bellen.

Je bent ook Lees meer:-HOE U DE FACEBOOK RSS-FEED VOOR PAGINA'S EN INSTANT-ARTIKELEN KUNT KRIJGEN

No comments:

Post a Comment