Tuesday 27 July 2021

Epson XP-860 Printer Setup installeren

 Epson-printers zijn extreem duurzaam en kosteneffectief. Epson biedt een verscheidenheid aan moderne printertypes voor thuisgebruikers die eenvoudig te installeren en te gebruiken zijn. Het printermodel XP-860 is compact, waardoor het ideaal is voor thuisgebruik en kleine bedrijven. Deze inkjetprinter is multifunctioneel en draadloos aan te sluiten. Deze handleiding is van toepassing op Epson-printers die een USB-kabel gebruiken om verbinding te maken met een Windows-computer. Het wordt aangeraden om het Epson-stuurprogramma met volledige functionaliteit te installeren om het maximale uit de mogelijkheden van een via USB aangesloten printer te halen.



Epson XP-860-printer uitpakken

  1. Plaats de doos en verwijder de tape.
  2. Haal de Epson-printer en -cartridge eruit.
  3. Vink het vakje aan voor de driverschijf en kabels.
Raadpleeg ook de Epson-instructies voordat u de printer via de kabel op het lichtnet aansluit. Begin met het configureren van de printer wanneer het aan/uit-lampje op het Epson-apparaat brandt.

Uw Epson XP-860-printer aansluiten op de pc met behulp van een kabel

Epson-printers hebben een kabelverbinding met de computer. Voor het aansluiten is een hogesnelheidskabel vereist. Bij gebruik van een kabel om de printer aan te sluiten, zal de snelheid uitstekend zijn.

  1. Zet de Epson XP-860-printer aan.
  2. Gebruik de kabel om hem op de pc aan te sluiten.
  3. Wacht tot de pc het nieuwe apparaat herkent
De gebruiker ziet nu de printernaam, maar kan deze niet gebruiken totdat de pc het stuurprogramma heeft gevonden. Wanneer u de printer probeert te gebruiken, ziet u de status Communicatiefout Epson op het scherm. Plaats de Epson-cd in het station en breng de installatie over. Download het XP-860-modelstuurprogramma van de Epson-website als uw apparaat geen schijfstation heeft. Installeer het Epson-stuurprogramma en voer de installatie uit op de pc. De printerstatus verandert in beschikbaar nadat de pc uw stuurprogramma heeft gevonden. Open nu op uw pc een document en druk op de toetsen Ctrl + P. Zoek naar een afdrukwizard op uw bureaublad.

Wijzigingen, zoals het afdrukken van kopieën, formaat, enzovoort, kunnen worden aangebracht voordat u de optie Afdrukken selecteert. Selecteer de Epson XP-860-printer in de lijst met beschikbare apparaten. Vul de Epson met pagina's van A4-formaat en ontvang snel uw afdrukken. U hoeft de printer niet opnieuw te configureren met een pc als u dat al heeft gedaan. De printer kan nu worden aangesloten en gebruikt door de gebruiker. Herhaal deze instructies om Epson te configureren voor een nieuw apparaat als u het op een andere pc aansluit.

Epson XP-860 Printer aansluiten op het netwerk via Wi-Fi

U kunt een printer delen tussen de gekoppelde systemen via een netwerk. De Epson-printer moet echter zijn aangesloten op een beveiligd netwerk. De netwerkafdruksnelheid van het Epson-apparaat is iets langzamer dan bij een kabelverbinding. Controleer een paar dingen voordat u begint met het bevestigen van de printer. U moet het wachtwoord van uw toegangspunt weten. Voor verbinding moet de router een WPS-pin hebben. Nadat u deze zaken hebt gecontroleerd, zet u de Epson-printer aan en laadt u de pagina's.

  1. Ga naar Epson-printer en druk op de Home-knop
  2. Tik op de pijlknop en kies de optie Wi-Fi-installatie
  3. Druk op OK en kies Wi-Fi-installatiewizard
  4. Het scherm toont de beschikbare netwerken
  5. Tik op de netwerknaam
Als de gebruiker het juiste wachtwoord heeft opgegeven, maakt de Epson-printer verbinding met het netwerk nadat hij op de knop OK heeft gedrukt. Druk de netwerkstatuspagina af ter bevestiging. Selecteer de Setup-optie op de Epson-printer door op de pijltoets te drukken. Ga nu naar de pagina Netwerkinstellingen en selecteer Netwerkstatus in het vervolgkeuzemenu. Selecteer het Statusblad afdrukken in het vervolgkeuzemenu. Hallo, en zoek de netwerkstatuspagina op de printer. Ga naar het systeem dat is gekoppeld aan het netwerk na het configureren van de Epson-printer op het netwerk. Installeer daarin de Epson XP-860-driver. Druk nu een document af en onderzoek de beschikbare printers. Kies een printer en wacht tot deze is afgedrukt.

Epson XP-860 Printer aansluiten op mobiele apparaten

De gebruiker kan het netwerk gebruiken om de Epson aan het mobiele apparaat te koppelen. Verbind je smartphone met het netwerk en je vindt de printer snel terug. U moet eerst de Epson iPrint-toepassing downloaden en installeren vanuit de Play Store/App Store voordat u verbinding kunt maken.

  1. Open de Epson iPrint-toepassing op de telefoon
  2. Selecteer Printer niet geselecteerd. Tik hier optie
  3. Gebruikers zien de beschikbare printers
Kies eenvoudig de Epson XP-860-printer en klik op Voltooien. Open nu het document of de afbeelding die u wilt afdrukken. Gebruik de Wi-Fi direct-techniek als het netwerk niet beschikbaar is. Selecteer de optie Tik hier in de Epson iPrint-app. Selecteer Wi-Fi Direct-installatie en Printer met LCD-scherm (indien beschikbaar). Om de printerverbinding te voltooien, moet de gebruiker nu de instructies op het scherm volgen. Als er meerdere USB-aansluitingen zijn, heeft uw computer mogelijk niet genoeg stroom om de printer van stroom te voorzien om correct te functioneren. Alle extra USB-kabels die niet in gebruik zijn, moeten worden losgekoppeld.Als er een probleem is, neem dan contact met mij op via Epson Bellen.


No comments:

Post a Comment