Wednesday 15 July 2020

Hoe gebruik je de Amazon Fire Stick op een laptop?

Amazon Firestick is een klein apparaat dat eruitziet als een flashstation, dat u kunt aansluiten op de HDMI-poort van uw tv en kunt genieten van streamingdiensten. Omdat deze Fire Stick werkt met elke tv met een HDMI-poort, vragen mensen soms of het mogelijk is om video's te streamen door Fire Stick op de laptop aan te sluiten.


We dragen onze laptops over het algemeen mee wanneer we reizen en het lijkt handiger om een ​​Fire Stick bij ons te hebben en video's van onze keuze te streamen wanneer we maar willen. Het enige dat u hoeft te doen, is verbinding maken, Fire TV Stick op de laptop aansluiten en zijn of haar favoriete tv-programma's bekijken. Dit is echter praktisch onmogelijk. Hier zijn we beschikbaar met de reden waarom je Fire TV Stick niet op de laptop kunt aansluiten.

Waarom kan men Fire Stick niet op de laptop gebruiken?

We verbinden Fire Stick met de HDMI-poort van de tv en bekijken vervolgens de inhoud op het scherm. De recente laptopmodellen hebben HDMI, die je op de monitoren kunt aansluiten. Maar als u denkt dat het aansluiten van uw Fire Stick op de laptop werkt, dan heeft u het mis. Fire Stick heeft HDMI-uitgang waardoor het een uitzendapparaat is.

De HDMI-poort van je laptop is een andere uitgezonden output, die signalen naar het scherm stuurt. Beide apparaten hebben broadcast-poorten en zijn ontworpen om signalen te verzenden en niet te ontvangen.

Zelfs als je op de een of andere manier de HDMI-poort van je laptop in een invoerpoort verandert, zullen ook de dingen niet werken. De reden hiervoor is dat de HDMI-poort van je laptop is aangesloten op de grafische kaart en niet op de monitor. Daarom is er geen route voor signaaloverdracht. Hierdoor is het voor jou niet mogelijk om Fire Stick aan te sluiten op een gewone laptop.

Er zijn echter twee manieren om het uit te proberen. We raden deze niet sterk aan, maar als je wilt, kun je deze uitproberen.

Manier 1: Elgato HD60S en ViewHD HDMI-splitter

Dit is de doos die je kunt gebruiken om HDMI-uitvoer van een gameconsole te verwijderen en naar een laptop of computersysteem te streamen. Het heeft software die u kunt gebruiken om een ​​invoer van een USB-kabel naar een laptopscherm te sturen.

Desalniettemin heb je een buitengewoon systeem nodig om dergelijke video's te kunnen streamen en verwerken. Hiervoor hebt u mogelijk een Windows 10 64-bits pc of Macbook met Sierra nodig. Bovendien heb je een echt goede grafische kaart en i5 quad-core processor nodig.

De signalen die door Fire TV Stick worden verzonden, maken gebruik van een HDCP-server. HDCP is een protocol dat de gegevens codeert tegen onwettige imitatie. Het grootste probleem is dat Elgato HD 60S niet werkt met HDCP.

Desalniettemin is er een uitweg waarmee u HDCP-codering kunt verwijderen door een pad voor het signaal via de HDMI-splitter te creƫren. Dit is een apparaat dat wordt gebruikt voor het splitsen van HDMI-signalen, maar hier willen we dat het de HDCP breekt en het HDMI-signaal doorlaat.

Zodra de output van je Fire TV Stick door de splitter gaat, gaat het signaal door de Elgato. Het signaal gaat eerst door de Elgato en dan door de streaming software en wordt uiteindelijk uitgezonden op het scherm van je laptop.

Way 2: een laptop gebruiken met een HDMI-poort

In het verleden waren er laptopproducten die zowel HDMI in-poort als HDMI-uit-poort hadden voor het bekijken van inhoud op externe monitoren en televisieschermen. Voordat u ernaar uitkijkt om zo'n laptop te kopen, willen we u erop wijzen dat dergelijke laptops in het jaar 2012 zijn uitgebracht, acht jaar geleden.

Je zult het dus niet kunnen gebruiken omdat het zo'n oud model is. Dit model werd een paar maanden voor de release van Windows 8 uitgebracht. Als je problemen hebt met je Amazon-producten of -service, kun je hulp krijgen van het supprt-centrum via Amazon Contact.

Voor meer informatie klik hier Amazon Contact.

No comments:

Post a Comment