Thursday 9 July 2020

Geen geluid bij het afspelen van Amazon Prime-video's? Hoe te repareren


Ben je films aan het kijken en heb je gemerkt dat er geen geluid is op Amazon Prime ondanks het feit dat het foto's van hoge kwaliteit heeft? Audio- of geluidsproblemen met Amazon Prime komen vaak voor. Hoewel er geen specifieke oorzaak van dit probleem is, kunnen verschillende dingen verklaren waarom u het heeft.


Ten eerste gebruikt u mogelijk de verkeerde HDMI-kabel. HDMI-kabels kunnen worden gebruikt met oudere stukjes software of hardware zonder speciale aanpassingen of aanpassingen.
 Door extra mogelijkheden kunnen ze echter niet compatibel zijn met sommige apparaten. Als zodanig verzendt de kabel geen ongecomprimeerde digitale audio en ongecomprimeerde videogegevens van uw digitale tv, set-top-box of computermonitor.

Ten tweede is het volume op uw televisie mogelijk laag of gedempt. In dat geval moet je de audio-instelling controleren en het volume verhogen. Ten derde heb je je Smart TV aangesloten op een A / V-ontvanger, maar de ontvanger staat uit. Zet de ontvanger aan om dit te corrigeren.

Het Amazon Prime-video-geluidsprobleem kan vervelend zijn bij het streamen van de nieuwste films. Hieronder volgen andere mogelijke oplossingen om het te repareren.

How to fix sound on Amazon Prime Video
  1. Start de app opnieuw op
  2. Controleer kabelverbindingen
  3. Werk de software bij
  4. Controleer uw audio-instelling
  5. Verwijder de app en installeer deze opnieuw
  6. Update uw apparaatfirmware

Methode # 1: start de app opnieuw

Sommige streamingproblemen treden op vanwege een lage bandbreedte of slechte internetverbindingen. Dat betekent ook dat de problemen niet gerelateerd zijn aan uw Amazon Prime-service. Om ze op te lossen, moet u uw app, router of modem opnieuw opstarten.



Het opnieuw opstarten of opnieuw opstarten van uw apparaat kan veel problemen oplossen, waaronder geluidsproblemen. U moet uw apparaat een paar seconden loskoppelen en vervolgens weer aansluiten. U kunt uw app ook opnieuw opstarten door de onderstaande stappen te volgen.


  • Ga op de startpagina van Fire TV naar Instellingen
  • Selecteer Toepassingen
  • Klik op Managed Installed Applications
  • Selecteer Amazon Prime Video on Fire TV
  • Klik op Force Close
  • Start de app
Open je video om te bepalen of er wijzigingen hebben plaatsgevonden. Als u een onvoldoende bandbreedtefout krijgt op Amazon Prime, hebben we hiervoor een gedetailleerde handleiding.
Methode # 2: Controleer kabelverbindingen
Je hoort geen muziek of geluid bij het afspelen van Amazon Prime-video's vanwege slechte kabel- of HDMI-kabelverbindingen. HDMI-problemen doen zich voor wanneer ingangen en OSD-schermen werken, maar niet de HDMI-ingangen.
Deze ingangen zijn verantwoordelijk voor het verzenden van ongecomprimeerde digitale audio. Een verkeerde kabel kan veel problemen veroorzaken, waaronder geen geluid, geen beeld of beide. In andere gevallen ziet u een signaal zonder signaal op uw bronapparaat, zoals Roku TV.
U kunt dit probleem oplossen door uw kabelverbindingen te controleren. Volg hiervoor de onderstaande stappen.


  • Zorg ervoor dat uw HDMI-aansluitingen correct zijn aangesloten.
  • Inspecteer uw kabels om er zeker van te zijn dat ze niet breken
  • Gebruik een andere HDMI-kabel. Het is mogelijk dat u een oude kabel gebruikt of niet compatibel is met uw bronapparaat.


Een eenvoudige oplossing zou kunnen zijn om de units zichzelf te laten resetten. Met andere woorden, koppel ze los van een stroombron en schakel ze opnieuw in. Zorg ervoor dat uw HDMI-kabels tijdens dit proces zijn aangesloten.
Methode # 3: werk de firmware van uw apparaat bij
Firmware is een softwareprogramma dat is ingebed in een apparaat. Het is zijn werk om te bepalen hoe een apparaat zich gedraagt. In dit geval moet u de firmware bijwerken van het apparaat dat u gebruikt om Amazon Prime-video's online te streamen. Zorg ervoor dat u uw firmware bijwerkt wanneer de fabrikant van het apparaat updates uitbrengt.
Het bijwerken van firmware helpt bij het oplossen van bugs en bevat nieuwe en verbeterde functies. Het helpt ook om uw apparaat te beschermen tegen beveiligingsbedreigingen.
Overweeg om uw apparaat zo in te stellen dat het regelmatig op updates controleert en deze automatisch downloadt. Als de Amazon Prime instant video geen geluid op het Smart TV-probleem nieuw is, overweeg dan om de firmware handmatig te downloaden en uw apparaat bij te werken.
Hopelijk heeft deze gids je geholpen om het probleem "geen geluid op Amazon Prime" op te lossen waarmee je wordt geconfronteerd. Zo niet, neem dan contact op met Amazon Klantenservice Nederland voor hulp
u kunt meer informatie krijgen door hier te klikken Amazon Nederland

No comments:

Post a Comment