Friday 8 October 2021

Facebook wijt storing aan fout tijdens routineonderhoud

 In een blogpost verklaarde de vice-president van infrastructuur van Facebook, Santosh Janardhan, dat de sluiting van Facebook, Instagram en WhatsApp "niet werd veroorzaakt door kwaadwillig gedrag, maar door een fout die we zelf hebben gemaakt".

Volgens Facebook werd de wereldwijde storing waardoor Facebook en zijn andere platforms urenlang offline waren, veroorzaakt door een ongeval tijdens routine-onderhoud.

Facebook's vice-president van infrastructuur, Santosh Janardhan, schreef in een blogpost dat de storing "niet werd veroorzaakt door vijandig gedrag, maar door een eigen fout".

Het probleem ontstond toen technici aan het wereldwijde backbone-netwerk van Facebook werkten, dat de computers, routers en software in zijn datacenters over de hele wereld omvat, evenals de glasvezelverbindingen die ze verbinden.



"Tijdens een van deze routine-onderhoudstaken is een commando uitgevaardigd met de bedoeling de beschikbaarheid van wereldwijde backbone-capaciteit te beoordelen", zei Janardhan dinsdag. "Onbedoeld werden alle verbindingen in ons backbone-netwerk verbroken, waardoor de wereldwijde datacenters van Facebook effectief werden losgekoppeld."

De systemen van Facebook zouden dergelijke fouten moeten opvangen, maar een fout in de audittool verhinderde dat de opdracht in dit geval correct werd gestopt, aldus Janardhan.

Die update veroorzaakte ook een secundair probleem, waardoor het de servers van Facebook niet kon bereiken, ook al werkten ze nog.

Ingenieurs kwamen snel ter plaatse om het probleem aan te pakken, maar de extra beveiligingslagen namen volgens Janardhan tijd in beslag. De datacenters zijn "moeilijk om binnen te komen, en eenmaal binnen zijn de hardware en routers zo ontworpen dat ze onmogelijk te wijzigen zijn, zelfs als je er fysieke toegang toe hebt", aldus het bedrijf.

Services werden geleidelijk hersteld nadat de connectiviteit was hersteld om verkeerspieken te voorkomen die toekomstige storingen zouden kunnen veroorzaken.Als er een probleem is, neem dan contact met mij op via Facebook Bellen.

Je bent ook Lees meer:-PayPal HIER – Schade aan lezer gedetecteerd. Neem contact op met PayPal voor hulp.

No comments:

Post a Comment