Tuesday 25 May 2021

Linksys Velop MX5 Review: snel en dom

 Velops verwarrende Wi-Fi 6-opstelling

De AX4200 en AX5300 zijn twee afzonderlijke versies van Linksys Wi-Fi 6 Mesh-routers. De eenheden kunnen afzonderlijk worden gekocht of als onderdeel van een twee- of driedelige set. Daarna wordt het een beetje warrig. Linksys verwijst naar hetzelfde platform als de MX5 en AX5300. Als deze modellen deel uitmaken van een kit met meerdere units, wordt er vaak anders naar verwezen. De MX12600-set bevat drie AX4200-units. Het MX10600 / MX10-pakket bevat twee AX5300 / MX5-units. Ze hebben nog steeds een aantal dual-band en tri-band Wi-Fi 5-systemen over. Je bent niet de enige als je perplex bent.

Om het schoon te houden, pas ik het alleen toe op de Wi-Fi 6 Velop-modellen afzonderlijk. De AX5300 is een tri-band mesh-router met twee Wi-Fi 6-radio's en één Wi-Fi 5-radio die begin 2020 is uitgebracht. Daarnaast is de AX4200 een tri-band mesh-router. Het werd later in 2020 uitgebracht, met een paar specificatie-reducties, maar het heeft nog steeds wifi 6 op alle drie de radio's. De AX5300 / MX10 is het onderwerp van deze studie, maar de nuances tussen de twee zijn het overwegen waard.



VELOP AX4200 VS AX5300

Het aantal ruimtelijke streams en Wi-Fi-vereisten ondersteund door de AX4200 en AX5300 zijn de belangrijkste verschillen tussen beide. De AX4200 heeft minder totale ruimtelijke bronnen, maar alle drie de radio's ondersteunen Wi-Fi 6. Bovendien heeft de AX4200 een Ethernet LAN-poort minder, een tragere processor en half zoveel RAM als de AX5300. De AX5300 maakt gebruik van een populaire truc die door veel fabrikanten wordt gebruikt: hij upgradet slechts enkele radio's naar Wi-Fi 6.

Ze zijn allebei erg lang, bijna 25 centimeter lang. Het algehele ontwerp en de hardwarekwaliteit zijn bevredigend, wat een geluk is gezien hun schaal, waardoor ze moeilijk te verbergen zijn. De stroomadapter is ook een grote muurwrat die meerdere stopcontacten op een standaard stekkerdoos kan bedekken.

De kloof in real-world output tussen de AX4200 en AX5300 is niet belangrijk, maar het voelt verkeerd om een oudere radio in een Wi-Fi 6-model te proppen. Veel mensen zouden ten onrechte denken dat de AX5300 een aanzienlijke verbetering is ten opzichte van de AX4200 vanwege de hogere cijfers. Ze zijn beter vergelijkbaar dan de cijfers zeggen, en ik zou aanraden om degene te kopen waarvoor je een betere prijs kunt krijgen.

Het goede nieuws is dat beide modellen zijn uitgerust met een 4x4 Wi-Fi 6-radio die gelijktijdige 5 GHz-prestaties voor meerdere apparaten ondersteunt. Er zullen enkele verschillen zijn in de efficiëntie van de backhaul tussen de twee, maar ik heb alleen de AX5300 om mee te vergelijken. Als je op zoek bent naar meer informatie over de AX4200, heeft Dong Knows Tech een positieve recensie.

Velop-installatie, mobiele app en webinterface

De configuratie van het Linksys Velop-systeem komt dicht in de buurt van die van de meeste mesh Wi-Fi-kits. De eerste installatie vereist het gebruik van de mobiele Linksys-app, evenals de ontwikkeling van een Linksys-account. De mobiele app helpt u bij het instellen van uw hoofdgateway Velop, het selecteren van uw standaard wifi-instellingen en het toevoegen van extra knooppunten.

INSTELLINGEN EN FUNCTIES VAN DE LINKSYS-APP

Hoewel de Linksys-app aantrekkelijk lijkt, heeft deze slechts een beperkt aantal functies. De wifi- en netwerkinstellingen zijn beperkt, zoals bij de meeste Mesh Wi-Fi-apps. De meeste parameters in mesh-systemen zijn verborgen voor gebruikers en worden door het apparaat zelf afgehandeld. In de meeste situaties werkt dit goed, maar als je volledige controle wilt over geavanceerde instellingen, zal de Velop-software je teleurstellen.

You can't change channel width, transmit control, allow or disable band steering or airtime fairness, or anything else with the Linksys App. The most basic features, such as port forwarding, DNS/DHCP options, and a simple automatic QoS, are all present. Device Prioritization is a term used by Linksys. This allows you to choose up to three devices to prioritize.Als er een probleem is, neem dan contact met mij op Linksys Contact Nederland.

U wordt ook meer gelezen:-STAPPEN OM DE EPSON WORKFORCE WF-3640-FOUTCODE 0XE5

No comments:

Post a Comment